SSK-Blogg

Vår hockey

SSK-Blogg

Sunderbyn har chansen att gå till serievinst och därigenom kval till regionserien. Vad krävs av Sunderbyn, jo två vinster under helgen. Först mot Lycksele och sedan mot Teg.

Vilket upplägg, 3 matcher kvar i serien och nu dags för match mellan seriens 1:a och 2:a. Först mötet slutar i straffvinst för Kalix och dags för returmöte. Sunderbyn måste vinna matchen under ordinarie tid för att kunna vinna serien medans Kalix kan komma undan med en förlust på OT/straffar.

U15 på DM

06.03.2023

Gällivare stod för värd när DM för U15 spelades i helgen.

Möte mot höstens lag i serien (förutom Lejon som gick upp till region) Haparanda. Happis innehåller många skickliga spelare, bla många duktiga spelare födda -05 samt en kedja -07 som var med att vinna TV-pucken guld tidigare i höstas.

Litet derby mot Rosvik, ett lag man har haft i samma serie under en lång tid. Alltså en match mellan två lag som känner varandra väl. Matchen börjar på bästa sätt med 0-1 till Sunderbyn efter mål av Carl Sandlin (R.Jacobsson-Ström, O.Vittaniemi). I andra perioden gör Savva Sicevs 0-2 (O.Vittaniemi, E.Lindberg). 0-3 kommer direkt

Alltid kul med match mot Luleå hockey, i den här matchen kan det vara en del spelare som skall spela tillsammans i LHF u16 nästa säsong. En första period som verkligen SSK ville vinna. 1-0 av Jacob Forsström (L.Laitamaa), 2-0 av Ville Berglund (R.Wuopio). LHF sticker emellan med ett mål innan Sunderbyn gör 3-1 i slutet på perioden av Isak...

Serien börjar ta slut och det är 3 matcher på några få dagar. Först ut är SSK-Kiruna. Kiruna sist i serien och endast inspelade 2 poäng. Man skall inte luras av tabellställning. Skotten (13-12,24-7,14-5) klart övertag för Sunderbyn. Efter ca 5 minuter gör Sunderbyn 1-0 av William Edholm (C.Sandlin). Innan perioden är slut gör Kiruna två snabba mål...

A-laget tar sig an Kiruna City i Alltvåan. En match som slutar 5-6 med fördel för Sunderbyn. Sista målet på övertid gjord av Elias Forsberg (C.Sandin).