06.10.2023

J18 fortsätter sin kamp i div 1 Norra.

Match 2 var bortamatch mot Brooklyn Tigers.
Två lag med liknande uppbyggnad, båda lagen har en stor del av sin trupp från Luleå Hockey. SSK från årgång 2006 och Brooklyn från årgång 2007. Detta är två lag med stor potential.

Brooklyn kommer hårt ut i matchstart med några tunga tacklingar samt frisk skridskoåkning. Sunderbyn ser lite fundersam ut. Efter ett tag börjar SSK lösa BT:s press på ett bättre sätt och kommer fram till några 2-1 och 3-2 lägen. Några riktigt fina räddningar av BT:s målvakt Samuel Ericsson samt bra backspel av backar som blir satta i svåra situationer gör att SSK inte tar ledningen i matchen. Matchen ser helt jämn ut men känslan infinner sig att SSK har matchen under kontroll. Efter 3.30 i andra perioden lyckas Ludvig Skårman göra 1-0 till SSK. BBT forsätter åka mycket skridskor och pressa Sunderbyn, när det lyckas skapar man diverse målchanser men när SSK kan spela sig ur pressen blir det en del bra målchanser. 11.39 i sista perioden i PP lyckas BT trycka in en retur signerat Lindmark, Gustav och assiterad av Sundén, Nils. Några minuter senare har SSK pucken i BT zon, BT lyfter pucken till mittzon och hinner först på den pucken. Ett snabbt inspel framför mål där Sundén, Nils hinner före SSK målvakt Melvin på pucken och därmed 2-1 till BT. Assisterad av Lindmark, Gustav lyckas Nils avgöra matchen. De som sticker ut lite extra denna match är nämnda Nils, Gustav och Samuel alla BT.

Match 3 och bortamatch mot Boden Hockey i Hive arena.

Alltid svårt att veta vad man får ut av Boden, mycket beror på vilka spelare som kommer från regionslaget.

Detta är en match som Sunderbyn har ganska bra kontroll över, trots detta så skapar Boden en del fina målchanser men Viking har koll i målet och håller nollan. Här kommer lite information kring de mål som föll under match.

Wille dribblar in i Bodens zon och tar på sig all bevakning, i samband med det passar han Måns som kan göra mål i öppen bur.

02:15 0-1 (EQ) SUN 39. Ågren, Måns (5)67. Höglund, Wille

Press mot Bodens mål, där Filip lyften in pucken mot mål och Joel får en touch på pucken innan den passerar mållinjen.

33:32 0-2 (EQ) SUN 20. Nordmark, Joel (2)72. Nilsson, Filip

William får en kontring, tar pucken in i Boden zon och hittar ett skott i första krysset.

46:47 0-3 (EQ) SUN 28. Schäder, William (4)

Fin passning av Hugo som tar in pucken i Bodens zon, fintar skott men passar Edvin som skjuter in pucken i ett halvöppet mål.

47:26 0-4 (EQ) SUN 95. Ek, Edvin (2)97. Östberg, Hugo

Viktigt för Sunderbyn att komma upp på hästen efter förlust mot Brooklyn.