HockeyTvåan Boden HC borta

03.11.2023

Bodenvägenderby. Boden Hockey mot Sunderby Hockey i hockeytvåan.

Sunderbyn kommer till matchen med sin första förlust i bagaget. Man måste imponeras av Bodens delaktighet i många serier. Div 1, Hockeytvåan, J20, J18 Region, J18 Div 1 Norra. Det krävs kraft, energi, många spelare, bra ekonomi samt många ideella krafter för att få allting att fungera på ett tillfredställande sätt. Nu tar vi tag i matchen i hockeytvåan.

Matchen är jämn fram till sista perioden där Sunderbyn går ifrån till en tremålsseger. Sunderbyn har ledningen matchen igenom men Boden går i kapp hela tiden. Det krävs som sagt en bra sista period för att skilja lagen åt. Sunderbyn befäster sin plats i toppen på serien. Matchens lirare är Marcus Larsson som efter långt uppehåll gör avgörande målet.

3rd period

54:12 4-7 (EQ) SUN 38. Larsson, Markus (1)78. Zetterström, Sebastian93. Apelqvist, Axel
53:17 4-6 (PP1) SUN 77. Lindberg, Elis (4)45. Hansson, Fredrik92. Tillberg, Lukas
52:17 2 min IFBH 20. Silverplatz, Robin Tripping
42:05 4-5 (PP1) SUN 45. Hansson, Fredrik (2)42. Olersbacken, Niclas66. Sandman, Benjamin 41:21 2 min IFBH 5. Karp Wikström, Bobby Hooking

2nd period

39:26 4-4 (PP1) IFBH 7. Nilsson, Alexander (1)9. Almroth, Linus40. Lindmark, Elias

15:56 2-3 (EQ) SUN 72. Sicevs, Savva (2)73. Isaksson, Marcus
10:39 2-2 (EQ) IFBH 15. Larsson, Erik (5)
08:11 1-2 (SH1) SUN 40. Jonsson Edfast, Carl (3)61. Jatko Kyrö, Martin 06:22 2 min SUN 64. Larsson, Karl Tripping
05:57 1-1 (EQ) IFBH 15. Larsson, Erik (4)9. Almroth, Linus28. Styrman, Adam
03:49 2 min IFBH 15. Larsson, Erik Slashing
03:08 0-1 (EQ) SUN 93. Apelqvist, Axel (1)38. Larsson, Markus67. Höök, Viktor