A-laget klättrar i tabellen

04.02.2023

Lite spelare tillbaka efter en tids frånvaro och efter några träningar så kan man vinna en jämn match mot Rosvik. Lagen spelar normalt sätt i samma serie så man känner varandra ganska bra. Sunderbyn börjar matchen bäst och kan efter 4 minuter ta ledningen efter mål av Rickard Jacobsson-Ström assisterad av W.Sandsten och N.Olersbacken. Minuten efter gör Sunderbyn 2-0 efter mål av Savva Sicevs. I slutet på perioden reducerar Rosvik till 2-1 och man har även möjligheten att kvittera men efter en fin straffräddning av Gustav så går vi till periodpaus med ställningen 2-1 till Sunderbyn. I mitten på andra perioden får Sunderbyn PP och executor blir Lukas Tillberg som gör 3-1 till Sunderbyn framspelad av O.Vittaniemi. Direkt efter det målet reducerar Rosvik. I 39 minuten kvitterar Rosvik till 3-3 och matchen är nu helt jämn, spännande inför sista perioden.

I matchens 44:e minut tar Rosvik Ledningen med 3-4, skall SSK vika ner sig nu? Nej, i boxplay lyckas William Sandsten kvittera till 4-4 assisterad av C.Sandlin och N.Olersbacken. I 49:e minuten gör Lukas Tillberg 5-4 till Sunderbyn efter assist från J.Johansson och E.Forsberg. Rosvik ger sig inte utan lyckas kvittera till 5-5 i 50:e minuten. I 55:e minuten drar Rosvik på sig en två minuter för holding och PP för SSK. Normalt sätt har Sunderbyn spelare som gör ett bra jobb i PP, men hur blir det nu, endast 4 minuter kvar och möjlighet att stänga matchen.. Rickard Jakobsson-Ström gör det av görande målet till 6-5 assiterad av C.andin och W.Sandsten. Vinst för vårat A-lag och en titt uppåt i tabellen.